Xem bóng đá trực tuyến
Bán tài liệu, giáo án tất cả các môn toán, lý,hoá,sinh,văn,sử,địa,tiếng anh, công dân,

Tiếng Anh Chủ đề 1. Từ chỉ số lượng trong Tiếng Anh

Thứ năm - 18/02/2021 08:46
Từ chỉ số lượng trong tiếng Anh, Trắc nghiệm tiếng Anh về từ chỉ số lượng, Bài tập về lượng từ có đáp an, Từ chỉ số lượng trong tiếng Việt, Tính từ chỉ số lượng trong tiếng Việt, Quantifiers, Bài tập về EXPRESSIONS OF QUANTITY có đáp an.
Tiếng anh
Tiếng anh
Từ chỉ số lượng trong tiếng Anh, Trắc nghiệm tiếng Anh về từ chỉ số lượng, Bài tập về lượng từ có đáp an, Từ chỉ số lượng trong tiếng Việt, Tính từ chỉ số lượng trong tiếng Việt, Quantifiers, Bài tập về EXPRESSIONS OF QUANTITY có đáp an, Danh từ chỉ số lượng trong tiếng ViệtTừ chỉ số lượng trong tiếng Anh, Bài tập từ chỉ số lượng trong tiếng Anh, Từ chỉ số lượng trong tiếng Việt, Tính từ chỉ số lượng trong tiếng Việt, Danh từ chỉ số lượng trong tiếng Việt, Quantifiers, Cụm từ định lượng trong tiếng Anh, Lượng từ

Chủ đề 1. Từ chỉ số lượng trong Tiếng Anh

A. PHƯƠNG PHÁP GIẢI
1. Some (một vài)
- Dùng trong câu khẳng định, lời mời
- Đứng trước danh từ đếm được số nhiều và danh từ không đếm được
VD: I have some friends.

2. Any (một vài)
- Dùng trong câu phủ định và câu hỏi
- Đứng trước danh từ đếm được số nhiều và danh từ không đếm được
VD: There aren’t any books in the shelf.

3. Many (nhiều)
- Thường dùng trong câu hỏi và câu phủ định, câu khẳng định được dùng ít hơn
- Đi với danh từ đếm được số nhiều
VD: Do you have many cars?

4. A lot of – Lots of (nhiều)
- Được dùng trong câu khẳng đinh và câu nghi vấn
- Đi với danh từ không đếm được và danh từ đếm được số nhiều
VD: We spent a lot of money.

5. A few (một ít)
- Dùng trong câu khẳng định
- Dùng với danh từ đếm được số nhiều
VD: She enjoys her life here. She has a few friends and they meet quite often.

6. A little (một ít)
- Dùng trong câu khẳng định
- Đi với danh từ không đếm được
VD: Have you got any money? - Yes, a little. Do you want to borrow some?

Chủ đề 1. Từ chỉ số lượng trong Tiếng Anh

B. BÀI TẬP RÈN LUYỆN KĨ NĂNG
Task 1. Điền SOME hoặc ANY vào chỗ trống
1. I don't have . . . . . . . . . . . . . . . paper.
2. Is there . . . . . . . . . . . . . . . petrol in the car?
3. I buy . . . . . . . . . . . . . . . fruit, but I don't have . . . . . . . . . . . . . . . vegetables.
4. Do you have . . . . . . . . . . . . . . . stamps? I need two.
5. I need . . . . . . . . . . . . . . . butter to make a cake.
6. I don't have . . . . . . . . . . . . . . . free time today. Sorry.
7. Are there. . . . . . . . . . . . . . . potatoes in the basket?
8. There is . . . . . . . . . . . . . . . ink-pot on the table.

Hướng dẫn giải:
1/ any
2/ any
3/ some-any
4/ any
5/ some
6/ any
7/ any
8/ some

Task 2. Điền vào chỗ trống: HOW MUCH hoặc HOW MANY để hoàn thành câu sau
1. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . beer is there in the fridge?
2. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . eggs do you want?
3. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . languages do you speak?
4. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . people are there in the class?
5. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . days are there in a week?
6. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . milk do you drink everyday?
7. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kilos of rice do you want?
8. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . soda does she want?

Hướng dẫn giải:
1/ How much
2/ How many
3/ How many
4/ How many
5/ How many
6/ How much
7/ How many
8/ How much

Task 3. Chia động từ
1. What time . . . . . . . . . . . . . . . . . . you (go) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . to school?
2. Lan (watch) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . T. V three times a week.
3. Nam and Ba often (go) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . fishing on Sunday.
4. We (not go) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . to school on Sunday.
5. My brother likes jogging. He ( jog) . . . . . . every morning. At the moment, he (jog). . . . . . . in the park.
6. What is she doing ? -She (cook). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . lunch.
7. Where is Ba? He (be) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . in the yard. He (play). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . badminton.
8. Hoa (not read). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . book now, he (do). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . his homework.
9. They (do) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . their homework in the evening.
10. Nam (visit) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hue this summer vacation.

Hướng dẫn giải:
1/ do you go
2/ watches
3/ go
4/ don't go
5/ jogs – is jogging
6/ is cooking
7/ is – is playing
8/ isn't reading-is doing
9/ do
10/ is going to visit

Task 4. Điền a / an / some / any vào chỗ trống
1. There is . . . . . . . . . . . . . . . . . . banana in the basket.
2. I need . . . . . . . . . . . . . . . . . . tea.
3. Are there . . . . . . . . . . . . . . . . . . tomatoes in the fridge?
4. We have . . . . . . . . . rice, but we don't have . . . . . . meat.
5. There's . . . . . . . . . . . . . . . . . . orange on the table.
6. I'd like . . . . . . . . . . . . . . . . . . apple juice.
7. He has . . . . . . . . . . . . TV and . . . . . . . . . . . . computer.
8. Would you like . . . . . . . . . . . . . . . . . . ice- cream?
9. I have. . . . . . . . . . . . . . friends in Hue.
10. Do you have . . . . . . . . . . . . . . . dogs or cats at home?
11. Would you like . . . . . . . . . . . . . . . . . . cup of tea?
12. I would like. . . . . . . . . . . . . . . . . . cakes, please.
13. Can I have . . . . . . . . . . . . glass of milk?
14. Thank you. And . . . . . . . . . box of chocolates would be fine.

Hướng dẫn giải:
1/ a
2/ some
3/ any
4/ some –any
5/ an
6/ some
7/ a – a
8/ some
9/ some
10/ any
11/ a
12/ some
13/ a
14/ a

Task 5. In some of these sentences much is incorrect or unnatural. Change much to many or a lot where necessary. Write OK if the sentence is correct.
1 We didn't spend much money. OK
2 Sure drinks much tea. a lot of tea
3 Joe always puts much salt on his food. . . . . . .
4 We'll have to hurry. We haven't got much time. . . . . . .
5 It cost much to repair the car. . . . . . .
6 Did it cost much to repair the car? . . . . . .
7 I don't know much people in this town. . . . . . .
8 I use the phone much at work. . . . . . .
9 There wasn't much traffic this morning. . . . . . .
10 You need much money to travel round the world. . . . . . .

Hướng dẫn giải:
3 a lot of salt
4 OK
5 It cost a lot
6 OK
7 many people or a lot of people
8 I use the phone a lot
9 OK
10 a lot of money

Task 6. Put in much/many/few/little (one word only)
1 She isn't very popular. She has few friends.
2 Ann is very busy these days. She has . . . . free time.
3 Did you take . . . . photographs when you were on holiday?
4 I'm not very busy today. I haven't got . . . . to do.
5 This is a very modern city. There are . . . . old building.
6 The weather has been very dry recently. We've had . . . . rain.
7 "Do you know Rome?" "No, I haven't been there for . . . . years. "

Hướng dẫn giải:
2 little
3 many
4 much
5 few
6 little
7 many

Task 7. Put in a where necessary. Write OK if the sentence is already complete.
1 She is lucky. She has few problems.
OK
2 Things are not going so well for her. She has few problems.
a few problems
3 Can you lend me few dollars?
4 There was little traffic so the journey didn't rake very long.
5 I can't give you a decision yet. I need little time to think.
6 It was a surprise that he won the match. Few people expected
him to win.
7 I don't know much Spanish – only few words.
8 I wonder how Sam is. I haven't seen him for few months.

Hướng dẫn giải:
3 a few dollars
4 Ok
5 a little time
6 OK
7 only a few words
8 a few months

Task 8. Put in little/a little/few/a few
1 Gary is very busy with his job. He has little time for other things.
2 Listen carefully. I'm going to give you . . . . advice.
3 Do you mind if I ask you . . . . question?
4 It's not a very interesting place to visit, so . . . . tourises come here.
5 I don't think Jill would be a good teacher. She's got . . . . patience.
6 "Would you like milk in your coffee?" "Yes, . . . . "
7 This is a very boring place to live. There's . . . . to do.
8 "Have you ever been to Paris?" "Yes, I've been there . . . . times. "

Hướng dẫn giải:
2 a little
3 a few
4 few
5 little
6 a little
7 little
8 a few

Task 9. Chọn đáp án đúng.
1) I have got ………………. . T-shirts in my wardrobe.
A. Much                            B. many
2) ……………… pencils did you find yesterday?
A. how much                     B. how many
3) My dog brings me ………………… different slippers.
A. Much                            B. many
4) This cow produces …………………. milk.
A. Much                            B. many
5) ………………. shampoo did you use last week?
A. how much                     B. how many
6) Paul always gets ………………. homework.
A. Much                            B. many
7) ………………. castles did he destroy?
A. how much                     B. how many
8) ……………. . love do you need?
A. how much                     B. how many
9) Andy hasn’t got ………………. . hair.
A. Much                            B. many
10) I drank too ……………… cola yesterday.
A. Much                            B. many

Hướng dẫn giải:
1) B
2) B
3) B
4) A
5) A
6) A
7) B
8) A
9) A
10) A

Task 10. Điền vào chỗ trống với: a few, few, a little, little, much, many, some, any.
1) The postman doesn’t often come here. We receive …………. . letters.
2) The snow was getting quite deep. I had ………………. . hope of getting home that night.
3)
A: I’m having ……………… trouble fixing this shelf.
B: Oh, dear. Can I help you?
4) I shall be away for …………. days from tomorrow.
5) Tony is a keen golfer, but unfortunately he has …………… ability.

Hướng dẫn giải:
1) The postman doesn’t often come here. We receive few letters.
2) The snow was getting quite deep. I had a little/little hope of getting home that night.
3)
A: I’m having a little trouble fixing this shelf.
B: Oh, dear. Can I help you?
4) I shall be away for a few/many/some days from tomorrow.
5) Tony is a keen golfer, but unfortunately he has little ability.
 

Tổng số điểm của bài viết là: 5 trong 1 đánh giá

Xếp hạng: 5 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây