Liên hệ zalo
Bán tài liệu, giáo án tất cả các môn toán, lý,hoá,sinh,văn,sử,địa,tiếng anh, công dân,
Phần mềm bán hàng toàn cầu

Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 7 CONDITIONAL SENTENCES AND WISHES

Thứ tư - 14/07/2021 22:58
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 7 CONDITIONAL SENTENCES AND WISHES, Conditional sentences and wishes, Bài tập conditional sentences AND WISHES, Passive voice lớp 10, Thuvienhoclieu Tiếng Anh, Bài tập passive voice lớp 9 có đáp an, Preposition thi vào 10
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 7 CONDITIONAL SENTENCES AND WISHES
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 7 CONDITIONAL SENTENCES AND WISHES
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 7 CONDITIONAL SENTENCES AND WISHES, Conditional sentences and wishes, Bài tập conditional sentences AND WISHES, Passive voice lớp 10, Thuvienhoclieu Tiếng Anh, Bài tập passive voice lớp 9 có đáp an, Preposition thi vào 10, Common structures, Bài tập câu ước và câu điều kiện, Conditional sentences and wishes, Conditional sentences and WISHES có đáp an, Conditional Sentences and wishes exercises, Conditional and wishes, UNIT 7: CONDITIONAL SENTENCES AND WISHES, Bài tập conditional sentences AND WISHES, Unreal conditional sentences, Wish conditional ​​​​​​​

Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 7 CONDITIONAL SENTENCES AND WISHES

A. Put the verb in brackets into the correct form.
1. If the earth suddenly (stop) …………. spinning we all (fly) …………. off it.
2. If you (smoke) …………… in a non-smoking compartment the other passengers (object) …………
3. (your parents / not / be) ………………. proud if they could see you now?
4. I’m broke, but I (have) ………….. plenty of money now if I (not / spend) ………… so much yesterday.
5. If we (work) ……………all right, we (finish) ……………in time; but we have no intention of doing it
6. If we (have) …………….. a submarine now, we (use) …………it to investigate the seabed
7. Were he ten years younger, he (take) …………….. part in the voyage around the world
8. Should you come late, they (not let) ……………… you in
9. He might get rid of his cough if he (not smoke) ……………so much
10. If someone (give) …………….you a boat what you (do) …………… ?
11. Water (freeze) ……………. if the temperature falls below zero
12. I (warn) ………….. you if I had seen you last week
13. He always says hello if he (see) ………… you
14. What would you do if he (resign) …………….. tomorrow?
15. I wouldn’t have been so upset if Judy (write) ……………… to me earlier
16. Shout if you (see) …………..anything unusually
17. The engine starts if you (turn) ……………..this key
18. If he weren’t so bad-temperature, his wife (not leave) …………….him so soon after the marriage
19. What (you / say) ………………….if I offered you a job?
20. The children always (get) ………….frightened if they watch horror films
21. If it (not be) _____________ for you, I would be late
22. I can’t help feeling sorry for the hungry children. If only there (be) __________ peace in the world
23. Were I to become president, my first act (be) __________ to help the poor
24. If he (listen) _____________ to his father’s advice, he would still be working here.
25. If she hadn’t stayed up late last night, she (not / be) ____________ tired now.
26. I feel as if my head (be) ___________ on fire now, doctor.
27. He always talks as though he (address) ____________ at a public meeting.
28. It was our fault to keep you waiting so long. We (inform) ___________  you in advance.
29. Had I known her address, I (go) _____________ to visit her.
30. He looked frightened as if he (see) _____________ a ghost.
31. I wish I (see) ____________ her off at the airport yesterday.
32. Tom wishes he (have) _________ enough money to buy a new car now.
33. Mary wishes she (become) _________ an astronaut someday.
34. I wish I (have) __________ a day off to visit his parents. He hasn’t seen them for ages
35. He wishes he (not/buy) ______________ that old car.
B. Complete each of the following sentences so that it means the same as the sentence before it.
1. She doesn’t live in London because she doesn’t know anyone there
  • She’d ……………………………………………………………….
2. I can’t live in the country because I can’t find a job there
  • I’d  ………………………………………………………………..
3. I don’t have a spare ticket. I can’t take you to the concert
  • If I ………………………………………………………………...
3. The schoolchildren sowed some seeds, but they forgot to water them so they didn’t grow.
  • If the children ………………………………………………………..
4. They don’t understand the problem. They won’t find a solution
  • If they …………………………………………………………….
5. He sits around too much. He isn’t fit.
  • If he ………………………………………………………………
6. Carol didn’t answer the phone because she was studying..
  • If Carol ……………………………………………………
7. Rita is exhausted today because she didn’t get any sleep last night.
  • If Rita ………………………………………………………
8. She’s very thin; perhaps that’s why she feels cold so much.
  • If she …………………………………………………….
9. He never polishes his shoes, so he never looks smart
  • If he ……………………………………………………..
10. He can’t park near his office; that’s why he doesn’t come by car
  • If he ……………………………………………………..
11. My house is guarded by two big dogs. That’s the only reason it isn’t broken into every night
  • If my house …………………………………………………………
12. The flats are not clearly numbered, so it is very difficult to find anyone.
  • If the flats …..………………………………………………………..
13. I don’t know her e-mail address, so I can’t tell you
  • If I …………………………………………………………………….
14. She works in the evening. She has no time to play with her children
  • If she ………………………………………………………………….
15. I don’t want them to be upset, so I’ve decided not to tell them what happened.
  • They ……………………………………………………………..
16. I am not tall enough to join the basketball team
  • If I ……………………………………………………………………
17. He doesn’t see the signal so he doesn’t stop his car
  • If he ………………………………………………………………….
18. Peter gets bad marks because he doesn’t prepare his lessons well
  • If Peter ………………………………………………………………
19. Mary doesn’t have enough money. She can’t buy a new car.
  • If Mary ………………………………………………………………
20. Go right now or you’ll be late for the train.
  • If you………………………………………………………………….
21. He doesn’t apply for the job because he doesn’t have enough qualifications.
  • If he ………………………………………………………………….
22. Hurry up, or we will be late for the exam.
  • If we …………………………………………………………………
23. They do not understand you because you do not often talk to them.
  • If you …………………………………………………………………
24. Because you speak English unnaturally, they do not understand you.
  • If you …………………………………………………………………
C. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each sentence.
1. I would have visited you before if there _____ quite a lot of people in your house.
    A. hadn't                            B. hadn't been                         C. wouldn't be             D. wasn't
2. If you had caught the bus, you _____ late for work.
    A. wouldn't have been        B. would have been                C. wouldn’t be            D. would be
3. If I _____, I would express my feelings.
    A.  were asked                                B. would ask              
   C. had been asked                            D.  asked
4. If _____ as I told her, she would have succeeded.
    A. she has done                                           B. she had done                     
    C. she does                                      D.  she did
5. Will you be angry if I _____ your pocket dictionary?
    A. stole                                            B. have stolen             C. were to steal           D. steal
6. You made a mistake by telling her a lie. It _____ better if you _____ to her.
    A. would have been / hadn't lied    B. would be / didn't lie
    C. will be / don't lie                         D. would be / hadn't lied
7. John would be taking a great risk if he _____ his money in that business.
    A. would invest       B. invested                 C. had invested           D. invests
8.   She wouldn't have given them all that money if we _____ her to.
    A. wouldn’t advise                                     B. won't advise                                  
    C. hadn't advised                                        D. didn't advise
9. If the tree hadn't been so high, he _____ it up to take his kite down.
    A. could have climbed                                B. climb          
    C. is climbing                                              D. climbed
10. If the wall weren't so high, he _____ it up to take his ball down.
    A. climbed                          B. could climb             C.  is climbing             D. climb
11. If I _____ her phone number, I _____ her last night
    A. had known / could have phoned            B. knew / would have phoned
    C. know/ can phone                                    D. knew/ could phone
12. If he ______ the truth, the police wouldn’t arrest him.
    A. tells                                 B. told             C. had told                             D. would tell
13. If you press that button what _____?
    A. would happen                                         B. would have happened       
    C. will happen                                             D. happen
14. She says if she _____ that the traffic lights were red she _____.
    A. had realized / would stop                       B. realized / could have stopped
    C. has realized / stopped                             D. had realized / would have stopped
15. I am very thin. I think, if I _____ smoking, I might get fat.
    A. stop                                B. had stopped            C. will stop                 D. stopped
16. If I _____ that yesterday, I _____ them.
    A. had discovered/ would inform  
    B. had discovered/ would have informed
    C. had discovered/ could inform                
    D. discovered/ can inform
17. If you _______ to the course regularly, they ________ a certificate last year.
    A. go / gave                                     B.  go / give                            
    C. had gone / would have given                 D.  went / would give
18. I think he is not at home. If he _____ in, he ______ the phone.
    A. was/ answered                                        B.  were / would answer
    C. were/ would have answered                   D. had been / would have answered
19. If I ______ in London now, I could visit British Museum.
    A. were                               B. had been                 C.  have been                          D.  would be
20. If Columbus _______ money from Queen Isabella, he _______ across the Atlantic.
    A. do not receive / could not sail               
    B. had not received / might not have sailed
    C. did not receive / might not have sailed
    D. would not receive / might not sail
21. If you didn't wear shabby clothes, you _______ more good-looking.
    A. will be                            B. would be                 C. would have been                D. can be
22. If your hair _______         grey now, what ______ you ________?
    A. went / would/ do            B.  goes/ would /do
    C. had gone / would/do                  D. had gone / would have / done
23. If you ______ be someone, who______ you ______?
    A. could / would / have been          B. could/ would / be               
    C. can / will/ be                               D. are able to / will / be
24. If I ________ an Angel, I would try to make happy all the children.

    A. am                                  B. have been               C. were                        D. had been
25. John would be taking a great risk if he _____ his money in that business.
    A. would invest                   B. invested                  C. had invested           D. invests
26. It________ if nobody had reminded them.
    A. would have be forgot                 B. would have been forgot
    C. would have forget                      D. would have been forget
27. The car ________ if somebody takes it there.
    A. will be repaired                          B. would be repaired              
    C. will been repaired                       D. is repair
28. You ______ to prison if you did that.
    A. would be send                            B. would have been sent        
    C. would be sent                             D. were sent
29. You would study Italian if it ­­­­­­­­_____ here.
    A. was teaching                              B. were taught            
    C. would be taught              D.  is taught
30. It _______ if nobody reminded them
    A. was forgotten                             B. would be forget                 
    C. would be forgot              D. would forgot
31. The magazine _____ by more people if it had better articles.
    A. would be reading                       B. would read                         
    C. would be read                             D.  been read
32. The joke would not be funny if it _________ into French.
   A. were translated                            B. is translated           
   C. was be translated                         D.  translated
33. A doctor _________ if somebody falls ill.
    A. will be cold for                           B. will be called for               
    C. will call for                                 D. would be call for
34. Would she go if she _____?
    A. were invited                               B. was be invited       
    C. have been invited                       D.  be invited
35. He _____ the death penalty if he were found guilty.
   A. would be given                            B. would be gave                   
   C. would given                                 D.  were given
36. Who would have won the World War II if the nuclear bomb _____ by the Nazus first.
    A. had be produced                         B. had produced                     
    C. had been produced                     D. would be produced
37. The room ______ if it is not empty.
    A. couldn’t be repainted                 B. cannot be repainted
    C. could be repainted                      D. can be repainted
38. He _____ the death penalty if he had been found guilty.
    A. would has given                         B. would has been given
    C. would have given                       D.  would have been given
39. The cars _____ if we had not done such a huge advertising campaign.
    A. would not have been bought      B. would not have be bought
    C. would have been bought            D. would not had been bought
40. If I were a better conversationalist, _____ to parties more often?
    A.  I would be invited                     B. I would have been invited
    C. would I be invited                      D. would I have been invited
41. Kevin never seems to get tired. I wish I _____ his energy
    A. can have                         B. have had                 C. had                         D. would have
42. If I ____ him yesterday, I would have to come back tomorrow
    A. didn’t meet                     B. have met                 C. met                         D. hadn’t met
43. If she ____ the truth, I think she’d never want to see you again
    A. would know                   B. knows                     C. will know               D. knew
44. I would never have believed ____ it with my own eyes
    A. if I didn’t see                              B. if I hadn’t seen
    C. if I haven’t seen                          D. if I wouldn’t have seen
45. I wish I had remembered your number. Otherwise, I ____ you
    A. phoned                                       B. would phone          
    C. would have phoned                    D. will have phone     
46. Such typing mistakes _____ avoided if you had been more careful
    A. can have been                 C. would be                
    C. might have been             D. should be
47. Carol was late for work this morning. But for the traffic jam, she ____ half an hour earlier
    A. could come                     B. could have come               
    C. had come                        D. can have come
48. Don’t worry ____ home late tonight
    A. when I’ll be                    B. if I’ll be                  C. unless I’ll be                       D. if I’m
49. I ____ one of my special desserts for dinner, if you like
    A. make                               B. will make                C. am going to make               D. am making
50. When you ____ Bob, tell him he still owes me some money
    A. see                      B. are going to see                  C. will see                               D. are seeing
51. I wish I ____ him, but I don’t
    A. like                                 B. can like                   C. liked                                   D. would like
52. She feels lonely because she doesn’t know many people there. She wishes she ____ more people
    A. will know                       B. knew                       C. knows                                 D. has known
53. If I ____ the flu, I would have joined you for the trip
    A. hadn’t had                      B. haven’t had            C. didn’t have                         D. had has
54. “I’m not staying any longer.” “I wish you ____.”
    A. can                                  B. will                         C. are                                       D. were
55. But for the hold-up, we ____ here in time
    A. would have been                                    B. could be                 
    C. had been                                     D. must have been     
56. I miss my old motorbike, I wish I ____ it. I had it for years
    A. I didn’t sell                                 B. hadn’t sold             C. had sold                  D. haven’t sold
57. Jill regrets having bought that second-hand laptop. She wishes she __
    A. didn’t buy it                               B. hasn’t bought it
    C. wouldn’t have bought it             D. hadn’t bought it
58. I’m sorry I missed seeing my old friend at your party. I wish I ____
    A. had been there                            B. was there               
    C. could have been there                D. should have been there
59. I lost your phone number. Otherwise, I ____ you much earlier
    A. will contact                                B. would have contacted
    C. would contact                             D. had contacted
60. “I’m sorry you failed the test.” “Frankly, I wish I ____ harder.”
    A. could study                                B. had studied
    C. have studied                               D. would have studied
61. “Are we lost?” “I’m afraid we are. If only we ____ a map with us.”
    A. brought                                       B. would have brought          
    C. could have brought                    D. had brought
62. If the lecture ____ so quickly, we’d have understood his speech
    A. didn’t speak                               B. hadn’t spoken        
    C. wouldn’t have spoken                D. shouldn’t have spoken
63. If you put salt in water, it ____
    A. dissolves                         B. would dissolve       C. could dissolve         D. dissolved
64. ____, please paint the windows before you leave
    A If you’ll have enough time                     
    B. If you have enough time
    C Unless you have enough time    
    D. Unless you can have enough time
65. Jeff wouldn’t have bumped into the waitress if he ____ in such a hurry.
    A. weren’t                           B. hasn’t been
    C. hadn’t been                     D. wouldn’t have been

66. If you ____ Mary by chance, please give her my phone number
    A. met                                 B. should meet            C. could meet              D. will meet
67. My parents lent me the money. Otherwise, I ____ this shop
    A. hadn’t opened                B. couldn’t open
    C. weren’t be able to open  D. wouldn’t have opened
68. I think she would forgive you if you ____ to speak to her
    A. are trying                       B. would try                C. tried                                    D. have tried
69. I wouldn’t have to take this course if my English ____ better
    A. were                               B. had been                 C. would be                 D. would have been  
70. If we hadn’t got lost, we ____arrived much earlier
    A. had                                 B. would be                 C. might be                 D. could have
71. But for his wife’s encouragement, he ____ gotten to the top of his profession.
    A. hadn’t                             B. hasn’t                      C. won’t have  D. wouldn’t have
72. I wish I ____ more careful with my money in the future
    A. would be                        B. should be                C. could be                  D. had been
73. “You speak English well.” “Yes, but I wish I ____ another foreign language well too.”
    A. speak                              B. can speak                C. would speak           D. could speak
74. “Did you watch the football match late last night?” “No, I didn’t, but I wish I ____.”
   A. were                                B. have had                 C. had                         D. did
75. “I doubt whether I can get through the test.” “If you did as I told you, you ____”
   A. can succeed                                 B. could succeed        
   C. had succeeded                             D. would have succeeded
76. “I’m too tired to study.” “If you hadn’t watched that late movie last night, you _____ so tired now.”
   A. wouldn’t be                                 B. hadn’t been
   C. wouldn’t have been                     D. would have been
77. “Did you invest that company, Carol?” “Yes, but now I wish I ____”
    A. didn’t                             B. hadn’t                     C. did                          D had
78. She was too shy. Otherwise, she _____ many more friends.
    A. will make                                    B. can make               
    C. would have made                       D. should have made 
79. If I had known that you couldn’t eat eel, I ____ bought it
    A. wouldn’t                         B. won’t have              C. hadn’t                     D. wouldn’t have
80. Without the life-jackets, most passengers _____ drowned in that accident
    A. would have been                        B. would be    
    C. had been                         D. were
81. “I couldn’t have made it without your help” means
    A. I couldn’t have made it if you helped me.
    B. I couldn’t have made it if you had helped me.
    C. I couldn’t have made it if you hadn’t helped me.
    D. I couldn’t have made it if you didn’t help me.
82. She didn’t stop her car because she didn’t see the signal.
    A. If she saw the signal, she would stop her car.
    B. If she had seen the signal, she would stop her car.
    C. If she had seen the signal, she would have stopped her car.
    D. If she saw the signal, she would have stopped her car.
83. His flight was delayed so he couldn’t be here on time.
    A. He would be here in time if his flight were not delayed.
    B. He would have been here in time if his flight hadn’t been delayed.
    C. He would be here in time if his flight hadn’t been delayed.
    D. He would have been here in time if his flight weren’t delayed.
84. Without your help, I couldn’t overcome the problem.
    A. If you don’t help me, I can’t overcome the problem.
    B. If you didn’t help me, I couldn’t overcome the problem.
    C. If you hadn’t helped me, I couldn’t overcome the problem.
    D. If you hadn’t helped me, I couldn’t have overcome the problem.
85. Thanks to Laura’s report, I was able to finish the project.
    A. If there isn’t Laura’s report, I wouldn’t finish the project.
    B. Had it not been for Laura’s report, I wouldn’t have been to finish the project.
    C. If Laura didn’t help me, I wouldn’t finish the project.
    D. I wouldn’t have finished the project if Laura didn’t help me.


ĐÁP ÁN
1. stopped                  
2. smoke/will object   
3. wouldn’t your parent be
4. would have/hadn’t spent
5. worked/would finish
6. had/would use
7. would take                         
8. won’t let
9. didn’t smoke                                  
10. gave/would you do
11. freezes                              
12. would have warned
13. sees                                   
14. resigned
15. would have written          
16. see
17. turn                                               
18. wouldn’t leave
19. would you say                  
20. get
21. weren’t (wasn’t)               
22. were (was)
23. would be                          
24. listened
25. wouldn’t be                                  
26. were (was)
27. addressed             
28. should have informed
29. would have gone              
30. had seen
31. had seen                           
32. had
33. would become                  
34. had
35. hadn’t bought
B
1.    She’d live in London if she knew someone there.
2.    I’d live in the country if I could find a job there.
3.    If I had a spare ticket, I’d take you to the concert.
4.    If the schoolchildren watered some seeds, they would grow.
5.    If they understood the problem, they’d find the solution.
6.    If he didn’t sit around too much, he’d be fit.
7.    If Carol hadn’t been studying, she’d have answered the phone.
8.    If Rita had got some sleep last night, she wouldn’t be exhausted today.
9.    If she weren’t/wasn’t too thin, she wouldn’t feel cold so much.
10.  If he polished his shoes, he’d look smart.
11.  If he could park near his office, he’d come by car.
12.  If my house were/was guarded by two big dogs, it’d be broken into every night.
13.  If the flats were clearly numbered, it’d be easy/wouldn’t be difficult to find someone/anyone.
14.  If I knew her e-mail address, I could tell you.
15.  If she didn’t work in the evening, she’d have time to play with her children.
16.  They’d be upset if I told them what happened.
17.  If I were/was tall enough, I would join the basketball team.
18.  If he saw the signal, he’d stop his car.
19.  If Peter prepared his lessons well, he wouldn’t get bad marks/would get good marks.
20.  If Mary had enough money, she’d buy a new car.
21.  If you don’t go right now, you’ll be late for the train.
22.  If he had enough qualifications, he’d apply for the job.
23.  If we don’t hurry, we’ll be late for the exam.
24.  If you often talked to them, they’d understand you.
25.  If you spoke English naturally, they’d understand you.
C
1. B
2. A
3. A
4. B
5. D
6. A
7. B
8. C
9. A
10. B
11. A
12. B
13. C
14.D
15. D
16.C
17.C
18. B
19. A
20. B
21. B
22. A
23. B
24. C
25.B
26. B
27. A
28. C
29. B
30. C
31. C
32. A
33. B
34. A
35. A
36. C
37. B
38. D
39. A
40. C
41. C
42. D
43. D
44. B
45. C
46. C
47. B
48. D
49. B
50. A
51. C
52. B
53. A
54. D
55. A
56. B
57. D
58. A
59. B
60. B
61 B
62. B
63. A
64. B
65. C
66. B
67. D
68.C
69. A
70. D
71. D
72. C
73. D
74. C
75. D
76. A  
77. B
78. C
79. D
80. A
81. C
82. C
83. B
84. D
85B


D.
86. A. (would)
87. C. (had)
88. B (hadn’t)
89. D (won’t)
90. C (will)
91. C. (wouldn’t have broken)
92. C. (hadn’t been)
93. D (could build)
94. A (have been able)
95. B. (had known)
96. C (had given)
97. C (would)
98. A. (had sent)
99. B (have ordered)
100. C (had)
​​​​​​​​​​​>>>CLICK ĐỂ XEM CÁC CHỦ ĐỀ TIẾNG ANH ÔN THI VÀO 10 KHÁC<<<
​​​​​​​

Tổng số điểm của bài viết là: 5 trong 1 đánh giá

Xếp hạng: 5 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

DANH MỤC TÀI LIỆU
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây