Liên hệ zalo
Bán tài liệu, giáo án tất cả các môn toán, lý,hoá,sinh,văn,sử,địa,tiếng anh, công dân,
Phần mềm bán hàng toàn cầu

Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyen de 4 ADVERBIAL CLAUSES AND CONNECTORS

Thứ tư - 14/07/2021 22:58
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyen de 4 ADVERBIAL CLAUSES AND CONNECTORS, Thuvienhoclieu Tiếng Anh, Conditional sentences and WISHES có đáp an
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyen de 4 ADVERBIAL CLAUSES AND CONNECTORS
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyen de 4 ADVERBIAL CLAUSES AND CONNECTORS
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyen de 4 ADVERBIAL CLAUSES AND CONNECTORS, Thuvienhoclieu Tiếng Anh, Conditional sentences and WISHES có đáp an, Chuyên đề 25 một số cấu thông dụng PDF, Bài tập trắc nghiệm Reported speech with infinitive and gerund, Giáo án đề thi tài liệu Tiếng Anh, Thuvienhoclieu Lớp 9, Bài tập passive voice lớp 9 có đáp an, Thư Viện Học Liệu Tiếng Anh 11, Bài tập mệnh de trạng ngữ, Cách dùng mệnh đề trạng ngữ chỉ nguyên nhân, Adverbial clauses and CONNECTORS, Adverbial clause AND CONNECTORS, Adverbial clause of manner, Bài tập về Adverb clause of REASON có đáp an, Bài tập mệnh de trạng ngữ chỉ nguyên nhân có đáp an, Mệnh đề trạng ngữ (Adverbial clauses) ​​​​​​​

Chuyen de 4 ADVERBIAL CLAUSES AND CONNECTORS​​​​​​​

A. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each sentence.
1. …………… he always did well on his English tests, his parents were not surprised that he got an B level.
A. When                                  B. Since                       C. Because of              D. Although
2. You should keep the milk in the refrigerator, ……………   it doesn't go bad.
A. since                                   B. so that                     C. because                   D. after
3. You should say goodbye to your brother…………… you leave for Europe.
 A. despite                               B. after                        C. since                       D. before

4. _________ he is old, he wants to travel around the world.
A. In spite of                           B. Although                C. Despite                   D. Because
5. …………… my father has high blood pressure, he has to watch what he eats.
 A. Although                           B. After                       C. Since                       D. Before
6. …………… I came to this country, I couldn't speak a word of English.
 A. Since                                 B. After                       C. When                      D. Before
7. I'll let you know ……………  I come back.
 A. though                               B. since                       C. because                   D. before
8. He doesn't understand ……………  he doesn't speak French very well.

A. whenever                            B. so that                     C. because                   D. before
9. He spoke slowly ……………  she would understand.

A. while                                  B. after                        C. so that                     D. because
10. …………… you stop crying, I'll buy you an ice cream.

A. Unless                                B. If                             C. Since                       D. As
11. .............. she's got an English name, she is in fact Vietnamese.
A. Despite                               B. Although                C. In spite of               D. More than
12. . ................ you subtract 7 from 12, you will have 5.
A. Because                              B. If                            C. Though                   D. As
13. They left the house .............. saying good-bye to their mother.
A. before                                 B. after                        C. during                     D. in
14. Mr. Young is not only healthy .................. also cheerful.
A. and                                     B. both                        C. but                          D. with
15. The class discussion was short. …......., we gained some new knowledge from it.
A. However                            B. Moreover                C. Although                D. Therefore
16. The underground is cheap; ..................., it is faster than the train.
A. however                             B. moreover                C. but                          D. though
17. ................ you study harder, you will not win a scholarship.
A. Unless                                B. Because                  C. If                            D. In order that
18. The country air is fresh. .................., it is not polluted.
A. However                            B. Moreover                C. Whenever               D. Beside
19. ................ she spoke slowly, I couldn't understand her.

A. Since                                  B. Although                C. If                            D. As
20. He never goes to bed .................... he finishes his homework.

 A. unless                                B. when                       C. while                       D. if
21. She is looking for a new job ……………... she is tired of doing a routine job day after day.
 A. since                                  B. as                            C. because                   D. all are correct
22. She can't marry her cousin .................. she loves him.
A. though                                B. so                            C. despite                    D. because
23. He's still going to school ………........ his injury.

A. even though                       B. although                 C. in spite of               D. even
24. He left home early .................. he could arrive at the station on time.

A. because of                          B. in order to               C. although                 D. so that
25. We will wait here ................ he comes back.

A. while                                  B. until                        C. before                     D. after
26. Thousands of people came to see the Queen ................ the rain.

A. because                               B. owing to                 C. in spite of               D. according to
27. We could reach the house .................. the road was flooded.

A. although                             B. whether                  C. as if                         D. even
28. You have to make up your mind fast, ............... you slip the best opportunity.

A. and                                     B. so that                     C. if                             D. or
29. My mother looks ............. she is tired. Perhaps she didn't sleep well last night.
A. like                                     B. although                 C. until                        D. as if
30. Our teacher speaks slowly ................... we may understand him.
A. because                               B. in order to               C. so that                     D. or
31. I haven't seen Tom ............... he gave me this book.
A. since                                   B. for                           C. until                        D. before
32. ............ it is getting dark, she still waits for him.
A. Unless                                B. Since                       C. While                      D. Although
33. .......................  he has a headache, he has to take an aspirin.
A. How                                   B. Because                  C. Where                     D. Although
34. Mary asked her husband: "What would you like for supper?"
      He answered " ............... I am so tired, I want to have some shrimp soup"
A. However                            B. Moreover                C. Since                       D. Although
35. ....................... it rained heavily, they went to school on time.
A. Even though                       B. despite                    C. Though                   D. A and C are correct
36. Our visit to Japan was delayed ............... my wife's illness.
A. because                               B. because of              C. thanks to                 D. though
37. ............... he comes to theater with me, I shall go alone.
A. Because of                         B. Unless                     C. Because                  D. When
38. Trees won't grow .................. there is enough water.
A. if                                         B. when                       C. unless                      D. as
39. The flight had to be delayed ................ the bad weather.
A. because                               B. due to                     C. because of              D. B and C are correct
40. ................ she's busy, she still helps you.
A. Although                            B. Because                  C. Since                       D. As
41. ................. the traffic was bad, I arrived on time.
A. Although                            B. In spite of               C. Despite                   D. Even
42. Take a map with you ............... you lose your way.
A. in case                                B. so                            C. because                   D. although
43. The play was very boring ................. they walked out.
A. although                             B. so that                     C. since                       D. so
44. I couldn't unlock it ................ I had the wrong key.
A. because                               B. so that                     C. since                       D. so
45. He agreed to go climbing .............. he hated heights.
A. although                             B. in case                     C. since                       D. because
46. He got a new alarm clock .................... he'd get up on time.
A. although                             B. so that                     C. since                       D. so
47. He hasn't written to us ................. he left.
A. as long as                            B. since                       C. by the time              D. as soon as
48. She'll only do the job .............. you pay her more.
A. before                                 B. after                        C. if                             D. while
49. I never take an umbrella ............... it's raining heavily.
A. when                                  B. whenever                C. if                             D. unless
50. ………… rain or snow, there are always more than fifty thousand fans at the football games.
A. Despite                               B. Although                C. Despite of               D. Although
51. A small fish needs camouflage to hide itself …………… its enemies cannot find it.
A. so that                                B. so                            C. therefore                 D. due to
52. The gate was shut ....................... the cows won't get out of the cage.
A. so as to                               B. in order to               C. so as not                 D. so that
53. The car was easy to recognize, …………….. it wasn’t difficult for the police to catch the thieves.
A. because                               B. that                         C. so                            D. but
54. He works hard ................... help his family.
A. so as that                            B. in order to              C. in order that            D. A and B are correct
55. We moved to the front row ................ we could hear and see better.
A. so                                        B. so that                     C. such                        D. such that
56. Mozart could write music ……………  he was only five.
A. because                               B. although                 C. when                       D. however
57. I made a mistake ……………  I was tired.
A. though                                B. so that                     C. because                   D. if
58. I will wait ……………  he comes.
A. however                             B. until                        C. so that                     D. in spite of
59. …………… a headache, he enjoyed the film.
A. Although                            B. In spite of               C. Because of              D. However
60. My sister will take the plane …………… she dislikes flying.
A. because                               B. so that                     C. although                 D. before
61. ............... photosynthesis were to stop, life would disappear from the planet Earth relatively quickly.
A. For                                      B. However                 C. If                            D. Although
62. It was late, ..................... I decided to phone home.
A. however                             B. but                          C. although                 D. and
63. Minh had a terrible headache. .............., he went to school.
A. Therefore                            B. But                         C. However                 D. Although
64. Tom has a bike, ............... he always walks to work.
A. so                                        B. but                          C. however                  D. and
65. It was too dark to go on, ............... we found somewhere to stay.
A. so                                        B. but                          C. however                  D. because
66. Her mother was sick. .................., Jane had to stay at home to look after her.
A. but                                      B. However                 C. so                            D. Therefore
67. They asked me to wait for them, ................. they didn’t turn up.
A. so                                        B. however                  C. but                          D. and
68. It was raining hard. ..................., the match went ahead
A. Therefore                            B. However                 C. But                         D. Because
69. We couldn’t get a seat .................. we arrived quite early.
A. but                                      B. however                  C. nevertheless            D. although
70. My car broke down on the way.________,  when I got to the airport the plane had taken off .
A. Because                              B. However                 C. But                          D. Therefore
71. We keep our bread in the fridge, …………… it doesn't go bad.
A. since                                   B. so that                     C. although                 D. after
72. ……………  these cars are cheap, they last a long time.
A. Because                             B. In order that            C. Although                D. After
73. You should give the iron time to heat up …………… you iron your clothes.
A. because                               B. so that                     C. even though            D. before
74. You need good shoes to go hiking in the mountains …… the ground is rough and hard.
A. because                               B. so that                     C. before                     D. even though
75.  Hockey players wear lots of protective clothing …………… they don’t get hurt.
A. because of                          B. after                        C. in order that            D. though
76. .................................. he is tired, he can't work longer.
A. Because                              B. Even though           C. Although                D. Besides
77. ......................... it was so cold, he went out without an overcoat.
A. If                                        B. Since                       C. Although                D. Because
78. ......................... you ask him, he will help you.
A. If                                        B. Since                       C. Although                D. Because
79. ............... he is so busy with his work, he always finds time to go to the concert every week.
A. If                                        B. Since                       C. Although                D. Because
80. He passed the examination ......... he had been prevented by illness from studying.
A. although                             B. but                          C. however                  D. moreover
81. We have not won yet; ........................., we shall try again.
A. although                             B. but                          C. however                  D. moreover
82. Tom was not there; ........................., his brother was.
A. since                                   B. and                         C. however                  D. but
83. ......................... he wasn't ready in time, we went without him.
A. When                                  B. Moreover                C. As                           D. So
84. Is that all ..................... would you like something else?
A. or                                        B. but                          C. and                         D. although
85. ................ it was late, we decided to take a taxi home.
A. Because                              B. Since                       C. As                           D. All are correct
86. You will have to pay higher insurance……………  you buy a sports car.
A. if                                         B. although                 C. so that                     D. before
87. You shouldn’t drive ……………  drinking alcohol.
A. if                                         B. after                        C. even though            D. in order that
88. …………… the dolphin lives in the sea, it is not a fish – it’s a mammal.
A. Whether                             B. So that                    C. Although                D. After
89. You may get malaria ……………  you are bitten by a mosquito.
A. if                                         B. so that                     C. though                    D. before
90. I haven’t been climbing ……………  I broke my leg last summer.
A. although                             B. since                       C. so that                     D. before
91. He jogs …………… there is very little traffic.
A. however                             B. so that                     C. as if                         D. where
92. He went to bed …………… he was sleepy.
A. because                               B. so that                     C. because of              D. although
93. I will not lend you a little money…….… you promise to pay me back next week.
A. as if                                    B. unless                     C. if                             D. where
94. She took a computer course ____ she could get a better job.
A. so that                                 B. as if                         C. if                             D. though
95. He ran …………… fast ……………  I couldn’t catch him.
A. such/that                             B. very/that                C. too/to                      D. so/that
96. …………… you save your money, you will be able to go to college.
A. Unless                                B. Although                C. If                             D. So
97. …………… Jack has a master’s degree, he works as a store clerk.
A. Because                              B. So that                    C. Where                     D. Though
98. We took many pictures …………. the cloudy sky.
A. despite of                            B. even though            C. despite                    D. because
99. ………… both his legs were broken, he managed to get out of the car before it exploded.
A. Because                              B. Although                C. So that                    D. Where
100. We understood him ……………  he spoke very fast.
A. because of                          B. though                    C. in spite of               D. despite
101. _________ all my warnings, he tried to fix the computer himself.
A. Because                              B. Because of              C. Although                D. In spite of
102. ___________ the storm warnings, we didn’t go out last night.
A. Because                              B. Because of              C. Although                D. In spite of
103. Hans finished school ___________ his leg injury.
A. because of                          B. despite                    C. though                    D. because
104. I try to do my homework ___________ the noise
A. because of                          B. although                 C. despite of                 D. in spite of
105. It was difficult to deliver the letter __________ the sender had written the wrong address on the envelop.
A. because                               B. despite                    C. though                    D. because of

106. _____________ it rained heavily, we enjoyed our holiday.
A. Because of                         B. Because                  C. Despite                   D. Though
107. Marcella was awarded a scholarship _____________ her superior scholastic ability.
A. because of                          B. because                   C. despite                    D. although
108. ________________ having little money, they are happy.
A. Despite                               B. Because of              C. Although                D. Because
109. _______________ she was not well, she still went to work.
A. Because                              B. Because of              C. Although                D. In spite of
110. The student arrived late ____________ the traffic jam.
A. because of                          B. in spite of               C. although                 D. because
111. We are going to have a picnic  _____________ the bad weather.
A. because                               B. despite                    C. although                 D. because of
112. ____________ his physical handicap, he has become a successful businessman.
A. Because of                         B. Because                  C. Though                   D. Despite
113.  Although the sun was shining, __________.
A. it was very hot                    B. it wasn’t very hot
C. yet it was very hot              D. but it was very hot
114. I knew they were talking about me ________ they stopped when I entered the room.
A. therefore                             B. despite                    C. so that                     D. because
115. Nowadays, the divorce rate is higher than it used to be________ young people are allowed to decide on their marriage.
A. despite                                B. but                          C. even though           D. because
116. _________ his poor health, Mr Brown still works hard to support his family.
A. Despite of                           B. Despite                   C. Although               D. Because of             
117. I gave up the job, _____ the attractive salary.
A. because                               B. because of              C. although                 D. despite
118. We turned off the radio __________ the boring program.
A. because                               B. because of              C. however                  D. In spite of
119. __________ their valuable fur , many  animals  are  hunted .
A. Because                              B. In spite of               C. because of              D. therefore
120.  _________ my father is old, he still goes jogging.
A. Although                            B. Because of              C. So that                    D. Despite​​​​​​​
 


C. Choose the sentence which has the closest meaning to the original one.
141. We stayed in that hotel despite the noise
A. Despite the hotel is noisy, we stayed there.                      
B. We stayed in the noisy hotel and we liked it.
C. Although the hotel was noisy, we stayed there.    
D. Because of the noise, we stayed in the hotel.
142. They can’t work and travel because they are old.
A. Because of their old age, they can’t work and travel.
B. In spite of their old age, they can work and travel.
C. Despite their old age, they still work and travel.  
D. Even though they work and travel, they are old.
143. Despite the bad weather, people travel by air
A. Even though the weather is bad, people travel by air.
B. Because the weather is bad, people travel by air.
C. In spite of people travel by air, the weather is bad.
D. Although the bad weather, people travel by air.
144. She is learning English because she wants to get a better job.
A. She is learning English so that she gets a better job.
B. She is learning English so as she gets a better job.
C. She is learning English in order she can get a better job.
D. She is learning English so that she will be able to get a better job.
145. He was very tired but he kept on working.
A. Despite he was very tired, he kept on working.
B. In spite of he was very tired, he kept on working.
C. Though his tiredness, he kept on working.
D. Although he was very tired, he kept on working.
146. Although she was very old, she looked very grateful.
A. Despite she was very old, she looked very grateful.
B. Despite her old age, she looked very grateful.
C. In spite of very old, she looked very grateful.
D. In spite her being old, she looked very grateful.
147. She was so busy that she couldn’t answer the phone.
A. Because she was very busy, she couldn’t answer the phone.
B. Because she was very busy, she could answer the phone.         
C. Although she was very busy, she couldn’t answer the phone.  
D. Although she was very busy, she could answer the phone.

141. Despite feeling cold, we kept walking.
A. Although we felt cold, but we kept walking

B. Although we felt cold, we kept walking
C. However cold we felt, but we kept walking

D. However we felt cold, we kept walking
149. The children laughed a lot because of the funny story.
A. The children laughed  because the story is funny. 

B. The children laughed  because of the story funny.
C. The children laughed  because it was funny.                      
D. The children laughed  because the story was funny.
150. Although she tells lies, I believe her.
A. In spite of telling lies, I believe her.         
B. In spite her telling lies, I believe her.
C. In spite of her telling lies, I believe her.
D. In spite of her tell lies, I believe her.
151. Although he is intelligent, he doesn't do well at school.
A. Despite being intelligent, he doesn't do well at school.
B. In spite he is intelligent, he doesn't do well at school.
C. Although his intelligence, he does well at school.
D. In spite of intelligent, he doesn't do well at school.
152. We stayed in that hotel despite the noise
A. Despite the hotel is noisy, we stayed there.
B. We stayed in the noisy hotel and we liked it.
C. Although the hotel was noisy, we stayed there.
D. Because of the noise, we stayed in the hotel.
153. Although his legs were broken, he managed to get out of the car before it exploded.
A. Despite his legs to be broken, he managed to get out of the car before it exploded.
B. Despite his broken legs, he was able to get out of the car before exploding.
C. Despite his legs were broken, he managed to get out of the car before it exploded.
C. Despite of his broken legs, he managed to get out of the car before it exploded.
154. I usually drive to work, but today I go by bus.
A. Although I can drive to work, I go by bus today.
B. Although I can go by bus, I drive to work today.
C. Instead of driving to work, I go by bus today.
D. Instead of going by bus, I drive to work today.
155. The woman was too weak to lift the basket.
A. She was so weak that she couldn’t lift the basket
B. The woman shouldn’t have lift the basket because she was so weak.
C. Although she was very weak, she could lift the basket
D. The woman lift the basket, so she wasn’t very weak.

ĐÁP ÁN




1. B
2. B
3. D
4. B
5. A
6. D
7. D
8. C
9. C
10. B
11. B
12. B
13. B
14. C
15. A
16. A
17. A
18. B
19. B
20. A    
21. C
22. A
23. C
24. D
25. B
26. C
    27. A
28. D
29. D
30. C
31. A
32. D
33. B
34. D
35. D
36. B
37. B
38. C
39. D
40. A    
41. A
42. A
43. D
44. A
45. A
46. B
47. B
48. C
49. D
50. A
51. A
52. D
    53. C
54. B
55. B
56. C
57. C
58. B
59. B
60. C
61. C
62. B
63. C
64. B
65. A
66. D
67. C
68. B
69. D
70. B
71. B
72. C
73. D
74. A
75. C
76. A
77. C
78. A
    79. C
80. A
81. C
82. C
83. C
84. A
85. D
86. A
87. B
88. C
89. A
90. B
91. D
92. A
93. B
94. A
95. D
96. C
97. D
98. C
99. B
100. B
101. D
102. B
103. B
104. D
    105. A
106. C
107. A
108. A
109. D
110. B
111. B
112. D
113. B
114. D
115. C
116. B
117. D
118. B
119. C
120. A
121. A
122. D
123. B
124. B
125. B
126. A
127. A
128. B
129. B
130. B
131. B
132. C
133. B
134. B
135. C
136. B
137. A
138. A
139. C
140. C
141. C
142. A
143. A
144. D
145. D
146. B
147. A
148. B
149. D
150. C
151. A
152. C
153. B
154. A
155. A

​​​​​​​
​​​​​​​>>>CLICK ĐỂ XEM CÁC CHỦ ĐỀ TIẾNG ANH ÔN THI VÀO 10 KHÁC<<<

​​​​​​​

Tổng số điểm của bài viết là: 5 trong 1 đánh giá

Xếp hạng: 5 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

DANH MỤC TÀI LIỆU
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây