Liên hệ zalo
Phần mềm bán hàng toàn cầu
Bán tài liệu, giáo án tất cả các môn toán, lý,hoá,sinh,văn,sử,địa,tiếng anh, công dân,

Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 14 PHONETICS

Thứ tư - 14/07/2021 22:58
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 14 PHONETICS, Bài tập passive voice lớp 9 có đáp an, Thuvienhoclieu Tiếng Anh, Conditional sentences and WISHES có đáp an, Tài liệu tiếng Anh lớp 9, Giáo án đề thi tài liệu Tiếng Anh, Passive voice lớp 10, Chuyên đề 25 một số cấu thông dụng PDF, Www thuvienhoclieu com Anh 9, Chuyên đề 25 một số cấu thông dụng PDF, Thuvienhoclieu Tiếng Anh, Bài tập passive voice lớp 9 có đáp an, Giáo án đề thi tài liệu Tiếng Anh, Conditional sentences and WISHES có đáp an, Common structures, Tài liệu tiếng Anh lớp 9, Preposition thi vào 10
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 14 PHONETICS
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 14 PHONETICS
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 14 PHONETICS, Bài tập passive voice lớp 9 có đáp an, Thuvienhoclieu Tiếng Anh, Conditional sentences and WISHES có đáp an, Tài liệu tiếng Anh lớp 9, Giáo án đề thi tài liệu Tiếng Anh, Passive voice lớp 10, Chuyên đề 25 một số cấu thông dụng PDF, Www thuvienhoclieu com Anh 9, Chuyên đề 25 một số cấu thông dụng PDF, Thuvienhoclieu Tiếng Anh, Bài tập passive voice lớp 9 có đáp an, Giáo án đề thi tài liệu Tiếng Anh, Conditional sentences and WISHES có đáp an, Common structures, Tài liệu tiếng Anh lớp 9, Preposition thi vào 10 ​​​​​​​​​​​​​​

Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 14 PHONETICS



​​​​​​​
E. Circle the word that has a different stress pattern. The first one has been done as an example.
          A    B    C    D
0. marriage    attract    beauty    survey
           
1. confide    believe    suppose    couple
      
2. physical    appearance    partnership    sacrifice
          
3. romantic    determine    attention    attitude
          
4. majority    significant    ceremony    diversity
              
5. maintain    equal    demand    precede
     
6. social    conduct    survey    value
        
7. attention    consider    excited    marvellous
     
8. verbal    whistle    proceed    marriage
          
9. attract    decide    reject    beauty
        
10. suitable    confidence    family    solution
             
11. academic    education    electronic    particular
             
12. impression    concentrate    insurance    remember
             
13. consist    achieve    system    require
               
14. compulsory    interviewer    receptionist    certificate
         
15. preference    candidate    decisive    applicant
        
16. separate    destruction    corridor    serious
                
17. expedition    priority    entertainment    conservation
           
18. extinction    construction    endanger    wonderful
           
19. reserve    swallow    derive    reduce
                
20. commercial    agency    enormous    example
F. Group into the same column.
F1:     /t/:             
    /d/:             
    /id/:         
1. booked    6. aged    11. loved    16. kicked
2. ended    7. roofed    12. dogged    17. needed
3. naked    8. played    13. missed    18. smiled
4. washed    9. prepared    14. raised    19. complained
5. opened    10. mixed    15. laughed    20. wanted
F2:     /s/:
    /z/:
    /iz/:
1. pens    6. changes    11. baths    16. washes
2. ships    7. laughs    12. legs    17. animals
3. places    8. friends    13. likes    18. watches
4. rooms    9. classes    14. teachers    19. roofs
5. cats    10.books    15. boxes    20. plays
F3:    /I/:
    /i:/:
1. kick    6. key    11. agree    16. ambitious
2. read    7. dip    12. begin    17. referee
3. interest    8. bit    13. typical    18. stimulate
4. little    9. seat    14. exhibition    19. eaten
5. ease    10. vitae    15. breed    20. heat
F4:        /e/:                     
        /æ/:                     
1. damage    6. tragic    11. bank        16. man
2. passive    7. deaf        12. background        17. said
3. better    8. semester    13. profession        18. send
4. defence    9. marital    14. death        19. family
5. leftovers    10. harrow    15. sand    20. many
F5:    /^/:         
    /a:/:         
1. cousin    6. father    11. come    16. fasten
2. far    7. study    12. garden    17. month
3. love    8. target    13. lunch    18. farmer
4. marvellous    9. subject    14. last    19. brother
5. wonderful    10. dance    15. under    20. shark
F6:    /ɒ/:                             
    /ɔ:/:                             
1. top    6. call    11. talk    16. clock
2. mpre    7. four    12. boss    17. resort
3. doctor    8. job    13. alternate    18. not
4. box    9. wrong    14. shop    19. warm
5. sport    10. walk    15. corner    20. stop
F7:    /u:/:                             
    /ʊ/:                             
1. too    6. sugar    11. woman    16. good
2. put    7. push    12. clue    17. include
3. through    8. threw    13. pull    18. rude
4. shoe    9. food    14. blue    19. cook
5. full    10. cushion    15. wolf    20. zoo
F8:        /ɜ:/:                     
         /ə/:                     
1. ago    6. together     11. bird    16. early
2. teacher    7. workship    12. purpose    17. welcome
3. work    8. world    13. second    18. term
4. worse    9. today    14. church    19. shirt
5. about    10. introduce    15. police    20. further
G. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others.
1.    a. village    b. dangerous        c. gossip        d. passenger
2.    a. which    b. changeable        c. each            d. characteristic
3.     a. pasture    b. acquaintance    c. constant        d. talkative
4.    a. uncertain    b. tell        c. pursuit        d. picture
5.    a. chore    b. machine        c. much        d. such
6.    a. game    b. bridge        c. against        d. garage
7.    a. generous    b. gene        c. generally        d. giving
8.     a. cheese    b. children        c. chemical        d. teacher
9.    a. machinery    b. march        c. cheerfully        d. merchant
10.    a. page    b. message        c. danger        d. ringer
11.    a. language    b. happen        c. experience        d. know
12. a. sing    b. glance        c. turn            d. sneaky
13. a. note    b. next        c. finger        d. expensive
14.    a. money    b. link        c. down        d. point
15. a. around    b. hand        c. nothing        d. autumn
16.    a. happy    b. husband        c. have            d. hour
17.    a. iron    b. celebrate        c. parents        d. restaurant
18. a. who    b. how        c. which        d. whose
19.    a. friend    b. anniversary        c. birthday        d. cream
20. a. children    b. divorce        c. married        d. present
21.    a. her    b. honour        c. hold            d. home
22. a. bring    b. every        c. remember        d. party
23.    a. girl    b. card        c. for            d. pretty
24.    a. when    b. whom         c. whole        d. whoever
25.    a. rhyme    b. behind        c. hundred        d. here
26.    a. invited    b. attended        c. celebrated        d. displayed
27.    a. neighbors    b. friends        c. relatives        d. photographs
28.    a. happy    b. house        c. hour            d. hold
29.    a. childless    b. watching        c. machine        d. choose
30.    a. none    b. ink        c. blown        d. brand
31.    a. war    b. work        c. world        d. whom
32.    a. use    b. umbrella        c. under        d. utter
33. a. winter    b. answer        c. award        d. towards
34. a. lawn    b. allow        c. drawing        d. swimmer
35. a. student    b. education        c. united        d. truck
36.    a. sword    b. sweat        c. swing        d. swallow
37. a. mow    b. know        c. dawn        d. window
38. a. summer    b. club        c. computer        d. but
39.    a. suffer    b. unhappy        c. cup            d. uniform
40.    a. who    b. where        c. when        d. why
41.    a. campaign    b. people        c. population        d. pneumonia
42.    a. number    b. able        c. climber        d. about
43. a. psychology    b. prepare        c. problem        d. promote
44.    a. comb    b. combine        c. combat        d. combust
45.    a. job    b. bomb        c. back            d. before
46. a. two    b. twenty        c. twist            d. twice
47.    a. competition    b. competitor        c. contest        d. question
48.    a. twinkle    b. twelve        c. twin            d. twofold
49. a. sponsored    b. answered        c. enjoyed        d. competed
50. a. smoothly    b. three        c. enthusiasm        d. think
H. Choose the word whose primary stress is different from others.
51.    a. biologist    b. counterpart        c. compliment        d. kindergarten
52.    a. applicant    b. maximum        c. category        d. inflation
53.    a. renovation    b. telecommunication    c. intervention        d. expedition
54.    a. spinifex    b. bamboo        c. rainfall        d. wildlife
55.    a. personality    b. rhinoceros        c. gorilla        d. opponent
56.    a. leftovers    b. windsurfing        c. enthusiast        d. scoreboard
57.    a. epidemic    b. tsunami        . precision        d. involvement
58.    a. struggle    b. rubbish        c. nonsense        d. commitment
59. a. nursery    b. certificate        c. curriculum        d. investment
60. a. subsidy    b. inhabitant        c. guideline        d. tableland
61.    a. incredible    b. unexpected        c. unnotived        d. outstanding
62.    a. overwhelming    b. intellectual        c. interesting        d. economic
63. a. inaccurate    b. illegal        c. positive        d. domestic
64.    a. confident    b. eternal        c. dangerous        d. healthier
65.    a. independent    b. academic        c. compulsory        d. unexpected
66.    a. secondary    b. immediate        c. miraculous        d. domestic
67.    a. simple    b. polite        c. formal        d. instant
68.    a. beautiful    b. terrific        c. wonderful        d. marvelous
69.    a. conical    b. different        c. symbolic        d. careful
70.    a. cultural    b. mischievous        c. interesting        d. responsible
71.    a. finance    b. service        c. order        d. company
72.    a. interview    b. agency        c. addition        d. customer
73.    a. prisoner    b. agency        c. exercise        d. disaster
74.    a. personality    b. centenarian        c. wilderness        d. hesitation
75.    a. desert    b. acacia        c. antelope        d. jackal
76. a. picture    b. number        c. water        d. advice
77.    a. series    b. stability        c. precision        d. canoeing
78.    a. podium    b. title        c. childbearing        d. pioneer
79.    a. generation    b. marriage        c. value        d. belief
80. a. police    b. spirit        c. banquet        d. culture
81.    a. determine    b. maintain        c. sacrifice        d. apologize
82.    a. accompany    b. eliminate        c. reaffirm        d. contribute
83.    a. swallow    b. survive        c. digest        d. present
84. a. initiate    b. advocate        c. contribute        d. accelerate
85.    a. neglect    b. rewrite        c. eject            d. oblige
86.    a. scary    b. dissolve        c. expand        d. reform
87.    a. manage    b. recogize        c. argue        d. discriminate 
88.    a. entertain    b. understand        c. recommend        d. develop
89.    a. offer    b. listen        c. precede        d. follow
90.    a. interview    b. appropriate        c. employ        d. describe
91.    a. support    b. fascinate        c. accept        d. believe
92.    a. inform    b. appeal        c. attempt        d. hesitate
93. a. integrate    b. defeat        c. advise        d. compete
94.    a. engrave    b. categorise        c. memorialize        d. discover
95.    a. endanger    b. compose        c. flourish        d. delight
96.    a. abandon    b. imprison        c. reveal        d. mingle
97.    a. create    b. resurface        c. dial            d. persuade
98.    a. stimulate    b. subtract        c. announce        d. maintain
99.    a. explore    b. harrow        c. require        d. destroy
100. a. entrap    b. compose            c. approach        d. alternate 

ĐÁP ÁN
UNIT 14: PHONETICS
A.
 
1. A
2. C
3. A
4. B
5. C
6. C
7. A
8. A
9. C
10. B
11. B
12. A
13. B
14. A
15. B
16. C
17. A
18. A
19. B
20. C
 
B.
 
1.    B
2.    C
3.    A
4.    C
5.    B
6.    C
7.    B
8.    A
9.    B
10.    A
11.    C
12.    B
13.    B
14.    C
15.    B
16.    C
17.    A
18.    A
19.    A
20.    A
 

C.
 
1. C
2. B
3. A
4. C
5. B
 

D.
1.     
1.    A
2.    B
3.    C
4.    B
5.    B
6.    B
7.    B
8.    A
9.    A
10. C
 

E.
 
1. D
2. B
3. D
4. C
5. B
6. B
7. D
8. C
9. D
10. D
11. D
12. B
13. C
14. B
15. C
16. B
17. B
18. D
19. B
20. B
 

F.
F1.    /t/: 1,4,7,10,13,15,16
    /d/: 5,8,9,11,14,18,19
    /id/: 2,3,6,12,17,20
F2.    /s/: 2,5,7,10,11,13,19
    /z/: 1,4,8,12,14,17,20
    /iz/: 3,6,9,15,16,18
    F3.     /I/: 1,3,4,7,8,12,13,14,16,18
    /i:/: 2,5,6,9,10,11,15,17,19,20
F4.     /e/: 3,4,5,7,8,13,14,17,18,20
    /æ/: 1,2,6,9,10,11,12,15,16,19
    F5.     /^/: 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19
    /a:/: 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20
F6.    /ɒ/: 1,3,4,8,9,12,14,16,18,20
    /ɔ/: 2,5,6,7,10,11,13,15,17,19
    F7.     /ʊ/: 2,5,6,7,10,11,13,15,16,19
    /u:/: 1,3,4,8,9,12,14,17,18,20
F8.     /ə/: 1,2,5,6,9,10,12,13,15,17
    /ɜ/: 3,4,7,8,11,14,16,18,19,20


G.
 
1.    C
2.    D
3.     A
4.    D
5.    B
6.    B
7.    D
8.     C
9.    A
10.    D
11.    A
12.     A
13.     C
14.    B
15.     D
16.    D
17.    A
18.     C
19.    C
20.     B
21.    B
22.     D
23.    D
24.    A
25.    A
26.    D
27.    D
28.    C
29.    C
30.    B
31.    D
32.    A
33.     B
34.     D
35.     D
36.    A
37.     D
38.     C
39.    D
40.    A
41.    D
42.    C
43. A
44.    A
45.    B
46. A
47.    A
48.    D
49. D
50.  A 
 
H. 
 
51. A
52.    D
53.    B
54.    B
55.    A
56.    C
57.    A
58.    D
59.     A
60.     B
61.    B
62.    C
63.     C
64.    B
65.    C
66.    A
67.    B
68.    B
69.    C
70.    D
71.    A
72.    C
73.    D
74.    C
75.    B
76.     D
77.    A
78.    D
79.    D
80.     A
81.    C
82.    C
83.    A
84.     B
85.    B
86.    A
87.    D
88.    D
89.    C
90.    A
91.    B
92.    D
93. A
94.    B
95.    C
96.    D
97.    C
98.    A
99.    B
100. D
 
 
​​​​​​​​​​​>>>CLICK ĐỂ XEM CÁC CHỦ ĐỀ TIẾNG ANH ÔN THI VÀO 10 KHÁC<<<
​​​​​​​

Tổng số điểm của bài viết là: 5 trong 1 đánh giá

Xếp hạng: 5 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

DANH MỤC TÀI LIỆU
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây