Liên hệ zalo
Phần mềm bán hàng toàn cầu
Bán tài liệu, giáo án tất cả các môn toán, lý,hoá,sinh,văn,sử,địa,tiếng anh, công dân,

Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 10 ARTICLES

Thứ tư - 14/07/2021 22:58
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 10 ARTICLES, Chuyên de on thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh -- Nguyễn Bá Mạnh, tuyển tập đề ôn thi vào 10 chuyên anh – đề số 50, Các chuyên de luyện thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh, Lê Luận, tuyển tập đề ôn thi vào 10 chuyên anh
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 10 ARTICLES
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 10 ARTICLES
Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 10 ARTICLES, Chuyên de on thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh -- Nguyễn Bá Mạnh, tuyển tập đề ôn thi vào 10 chuyên anh – đề số 50, Các chuyên de luyện thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh, Lê Luận, tuyển tập đề ôn thi vào 10 chuyên anh – đề số 25, tuyển tập đề ôn thi vào 10 chuyên anh – đề số 21, Đề cương on thi chuyên Anh lớp 10, Chuyên đề ôn thi Tiếng Anh vào 10 Violet tuyển tập đề ôn thi vào 10 chuyên anh – đề số 23, 15 chuyên đề Tiếng Anh, lý thuyết và bài tập về mạo từ a/an, the, Chuyên de 15 từ chỉ số lượng, Chuyên đề a, an, The, Chuyên de 10 Mạo từ, Chuyên đề 25 một số cấu thông dụng PDF, Chuyên đề MẠO từ Cô Trang Anh, Các chuyên de Tiếng Anh lớp 11, ​​​​​​​​​​​​​​

Ôn Thi vào 10 Tiếng anh Chuyên đề 10 ARTICLES

A. In the following sentences supply the articles (a, an, or the) if they are necessary. If no article is needed, leave the space blank.
1. Jason’s father bought him…………bicycle that he had wanted for his birthday.
2…………Statue of Liberty was a gift of friendship from France to…………United States.
3. Rita is studying…………English and…………math this semester.
4. Please give me …………cup of …………coffee with…………cream and …………sugar.
5.…………big books on…………table are for my history class.
6.When you go to …………store, please buy…………bottle of…………chocolate milk and…………dozen oranges.
7. John and Mary went to…………school yesterday and then studied in…………library before returning home.
8. There are only…………few seats left for…………tonight’s musical at…………university.
9.…………Lake Erie is one of…………five Great Lakes in…………North America.
10. What did you eat for…………breakfast this morning?
11. Louie played…………basketball and…………baseball at…………Boy’s Club this year.
12. Rita plays…………violin and her sister plays…………guitar.
13. David attended…………Princeton University.
14. Harry has been admitted to…………School of Medicine at…………Midwestern university.
15. Phil can’t go to…………movies tonight because he has to write…………essay.
16. Last night there was …………singing outside my house.
17.…………chair which you are sitting in is broken.
18.…………Florida State University is smaller than…………University of Florida.
19. Scientists sent…………expedition to…………Mars during…………1990s.
20. Mel’s grandmother is in…………hospital, so we went to visit her…………last night.
21. I’m on night duty. When you go to …………….bed, I go to ………………..work.
22. Sorry, I can’t find the number. I remember writing it on ……………..back of an envelope.
23. ………….… gold is perhaps ………..….. most highly treasured metal.
24. ………….….Mekong River is …………….....longest river in ………….….Vietnam.
25. ………….…….winter is usually cold, but ………………winter of this year is warm.
26. …………………money you gave me is not enough to buy ………….……bicycle.
27. Look at ……………….....sun. It is rising.                                  
28. We watch television after ………………….dinner.
29. Mr. Brown bought ……………..new car ……………….last week.      
30. He usually travels to ………..……Philadelphia by …………..……train.
31. Miss Linda speaks …………….Chinese very well although she is from …………………UK.
32. ……………….swimming is ………..…….. good sport.
33. Please open ……………..door.                           
34. ……………….United States is …………………..world’s biggest consumer of energy.
35. Peter likes to play ………………………..volleyball, but he is not ……………….good player.
36. My daughter is learning to play ………………….violin at …………………..school.
37. I told Mom we would be ………………..home in ………………………hour or so.
38. You can see ……….….moon in ……….…sky at ……………..night.
39. …….……..her children play in ……….……street all day.       
40. …….……….blue is ………………color I like. 
41. …….…….January is ……………..first month of the year.       
42. You frequently see this kind of violence on ………………………television.
43. ……………AIDS is …………incurable disease.           
44. Not everyone believes that ……….technology has improved ……………quality of people’s lives.
45. Sue works as ……..teacher in ……..school for ……….blind in Ireland. ……….school has over a thousand pupils.
46. Would you show me ………………..shortest way to ………..…airport?
47. He went to ………..……England and bought ………..…….house in ………………London.
48. He understands ………….….French, but he speaks it badly.
B. Choose the best answer to complete each sentence.
1. It is estimated that about 640 women remain illiterate in ………………… world, mostly in developing countries.
A. a                 B. an                C. the              D. X
2. Did you read ………………… book I lent you …………… last week.
A. a / the         B. the / the      C. the / X        D. X / X
3. I went by ………………… train to …………………. West of England.
A. X / a           B. X / the        C. X / X          D. the / the
4. We visited Canada and ………………. United States.
A. an               B. a                  C. X                D. the
5. I fell in ……………love with him because of his kind nature.
A. a                 B. the              C. X                D. an
6. …………….. schooling is compulsory in Australia between ……………….ages of six and seventeen.
A. The / X       B. A / an          C. X / the        D. The / an
7. In ……………….most social situations ,   ……………..informality is appreciated.
A. X / X          B. the / an        C. a / the          D. the / a
8. ……….love is ………..very strong feeling of affection towards someone who you are romantically attracted to.
A. The / the     B. The /  X      C. A / the        D. X / a
9. London is ……………………. of England.
A. a capital      B. capital         C. one capital  D. the capital
10. Do you know exactly……………….number of Siberian tigers in China?
A. a                 B. an                C. the              D. X
11.It is estimated that only 1,000 pandas remain in……………….wild.
A. a                 B. an                C. the              D. X
12.……………….friend in need is……………….friend indeed.
A. The/ the      B. A/ a             C. X/ X           D. X/ the
13. What is your……………….biggest dream in……………….life?
A. X/ X           B. the/ a           C. the/ the       D. a/ the
14. Did you have……………….good time at the party last night?
A. a                 B. an                C. the              D. X
15. The local authorities are conducting……………….campaign to help……………….disabled.
A. a/ the          B. the/ X         C. X/ X           D. X/ the
16.……………….the most important thing when you take part in any examination is to be calm.
A. A                B. An              C. The             D. X
17. Most British people are fond of……………….football.
A. a                 B. an                C. the              D. X
18. Every year, thousands of tourists visit………………. Nile River.
A. a                 B. an                C. the              D. X

ĐÁP ÁN

UNIT 10: ARTICLES
A.
1. the
2. The/the
3. X / X
4. a / X / X / X
5. The / the
6. the / a / a
7. X / the
8. a / X / the
9. X / the
10. X
11. X / X / the
12. the / the
13. X
14. the / X
15. the / an
16. X
17. The
18. The / the
19. an / X / the
20. X / X
21. X / X
22. the
23. X / the
24. The / the / X
25. X / the
26. The / the (or a is ok)
27. the
28. X
29. a / X
30. X / X
31. X / the
32. X / a
33. the
34. The / the
35. X / a
36. the / X
37. X / an
38. the / the / X
39. X / the
40. X / the
41. X / the
42. X
43. X / an
44. X / the
45. a / a / the / the
46. the / the
47. X / a / X
48. X

B.
 
1. C
2. C
3. B
4. D
5. C
6. C
7. A
8. D
9. D
10. C
11. C
12. B
13. A
14. A
15. A
16. D
17. D
18. C

​​​​​​​​​​​>>>CLICK ĐỂ XEM CÁC CHỦ ĐỀ TIẾNG ANH ÔN THI VÀO 10 KHÁC<<<
​​​​​​​

Tổng số điểm của bài viết là: 5 trong 1 đánh giá

Xếp hạng: 5 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

DANH MỤC TÀI LIỆU
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây